Sloga, sinusitas
Nudegimai
Sąnarių ligos
Epilepsija
Autizmas
Autoimuninės ligos
Cukrinis diabetas
Gripas
Anemija
Vaikų ligos
Alzheimerio liga
Plaukų slinkimas
Spuogai
Nutukimas
Rūkymas
Depresija
Alergija
Nugaros skausmas
Nevaisingumas
Nusilpęs imunitetas
Kosulys, bronchinė astma
Gerklės skausmas
PMS, Menopauzė
Virškinimo problemos
Akių negalavimai
Prostatos ligos
Klausos problemos
Hemorojus
Nerimas, nervinė įtampa
Nemiga
Dantų skausmas
Ligų diagnostika
Įdomūs straipsniai
Citrinų ir imbierų fermentai
Fermentinis gėrimas yra laikomas šarminiu. Jo šarminės savybės gelbsti balansuojant pH lygį mūsų organizme, kadangi kasdien vartojame daugybę rūgščių turinčio maisto. Rūgštis keliančio maisto pvz.: mėsa (kiauliena, jautiena, ėriena), kasdieniai produktai (pienas, kiaušiniai, sūris) ir kiti maisto produktai (saldainiai, šokoladas, mikrobangėje pašildytas ir greitasis maistas).
Skirtingi vaisiai turi skirtingus fermentus, naudingus mūsų sveikatai. Šiame straipsnyje aptarsime citriną ir imbierą. Imbieras jau daugelį metų yra naudojamas kinų medicinoje. Jis padeda atsikratyti dujų kaupimosi kūne. Jis taip pat pagerina kraujo cirkuliaciją, švelnina skrandžio spazmus ir sumažina skausmus. Citrina yra naudinga gerklei ir gleivėms.
Norint pasigaminti citrinų ir imbierų gėrima, kuriame gausu fermentų, jums reikės:
-Imbiero (pagal skonį)
- 2 citrinų
- 250 ml medaus
Gamybos procesas:
- Nuplaukite ir išdžiovinkite vaisius
- Supjaustykite citriną griežinėliais (maždaug 0,5cm storio kiekvienas)
- Supjaustykite imbierą
- Viską padalinkite į 3 dalis ir po vieną sluoksnį citrinų ir imbiero sudėkite į butelį
- 1/3 medaus supilkite į butelį
- Kartokite procesą tol, kol sunaudosite viską, ką pasiruošėte
- Uždenkite butelį medžiagos gabaliuku
- Sukiokite butelį kiekvieną dieną, kad ingredientai susimaišytų
- Butelį kaikykite sausoje ir vėsioje vietoje apie 2-3 savaites
- Kai gėrimas jau bus paruoštas vartojimui, laikykite jį šaldytuve
Naudojimui įpilkite 2 arbatinius šaukštelius gėrimo į stiklinę vandens.
Neigiama streso įtaka virškinimui. Kaip to išvengti?
Kodėl mums reikia amino rūgščių
Amino rūgštys yra statybinė organizmo medžiaga. ... |
|
Naudingi patarimai nuolat kenčiantiems nuo rėmens
Rūgšties kilimas stemple yra ypač nemaloni būsena su kuria žmonėms tenka kovoti. ... |
|
Tinkamas kramtymas yra raktas į sveiką virškinimą
Virškinimas – tai procesas, kurio metu maistas yra paverčiamas į smulkias medžiagas, kurias organizmas yra pajėgus pasisavinti. ... |
|
Pagerinkite virškinimą fermentų pagalba
Šiais laikais mūsų virškinimo sistema susiduria su tikrais iššūkiais. ... |
|
Vaikų mityba ir virškinimas
Vaikų nuo septynių iki keturiolikos metų virškinimas dažniausiai būna geras. ... |
|
4 pagrindiniai mitybos patarimai pagal Ajurvedą virškinimui gerinti
Pagal ajurvedą, virškinimui svarbiausia yra balansas. ... |
|
Virškinimo higiena
Kol mūsų skrandis ir kiti virškinimo organai veikia be jokių nesklandumų, mes net nesusimąstome, kad jie egzistuoja. ... |
|
Virškinimo skatinimas: kaip jį padaryti
Virškinimas vaidina svarbų vaidemenį mūsų gyvenime. ... |
|
5 raudonieji vaisiai, kurie pagerins jūsų virškinimą bei padės numesti svorio
Obuoliai |
|
Prastas virškinimas
Seilių nauda mūsų sveikatai
Suprantama, kas tas skystis, mūsų burnoje nėra paprastas skystis. ... |
|
Tegu geras virškinimas padeda Jūsų mitybai
Buvo pastebėtas didelis augimas darbuotojų ir vykdytojų, kurie atsisako pavalgymo tam, kad greičiau pabaigtų tam tikrą projektą. ... |
|
Fermentai – gyvybiškai svarbūs
Virškinimo fermentai yra patys svarbiausi mitybos elementai tam, kad mūsų organizmas tinkamai funkcionuotų. ... |
|
Pagerinkite virškinimo sistemą vitaminų pagalba
Vitaminai gali jums lengvai padėti sustiprinti virškinimo sistemą. ... |
|
Sutrikus virškinimui galite priaugti daug svorio
Po įprasto peršalimo, virškinimo sutrikimai yra dažniausia priežastis, kodėl žmonės lankosi pas gydytojus. ... |
|
Kasdienė mityba ir probiotikai
Jūsų virškinimo sistemoje, ypač žarnyne, yra tam tikrų gyvų bakterijų, kurios yra būtina virškinimo sistemos dalis. ... |
|
Kaip pagerinti virškinimą?
Egzistuoja daugybė problemų, susijusių su virškinimu. ... |
|
5 paslaptys nepriekaištingam virškinimui
Virškinimas yra labai svarbus procesas ir raktas į puikią sveikatą. ... |
|
Virškinimas gali būti pagerintas su teisingu rūgščių neutralizavimu
Skrandžio rūgštis yra svarbi tinkamam virškinimui, tačiau per didelis skrandžio rūgšties išskyrimas gali sukelti skausmą. ... |
|
Laktozės netoliaravimas ankstyvame amžiuje
Laktozės netoliaravimas yra tokia organizmo būsena, kai jis neįgalus pagaminti fermentų kiekį, reikalingą suskaidyti laktozę. ... |
|
Vaistažolių arbata: kuo ji naudinga virškinimui?
Atgaivina ir žvalumo suteikia ne tik paprasta arbata, vaistažolių nuoviras taip pat gali atnešti daug naudos jūsų organizmui, ypač, jei šią arbatą gersite kasdien. ... |
|
Maisto produktai ir jų virškinimo trukmė
Paprastasis cukrus yra suvirškinamas per kelias minutes, nes jų nereikia skaidyti. ... |
|
Jūsų virškinimo sistema ir kaip ji veikia?
Virškinimas yra vienas sudėtingiausių žmogaus organizmo procesų. ... |
|
Teisingai derinkite maistą ir Jūsų virškinimas veiks puikiai!
Dauguma žmonių nežino, kad kartu valgydami nesudarinamus maisto produktus, jie gali pakenkti savo sveikatai ir ypač - virškinimui. ... |
|